2016. november 4., péntek

dm Life Book

A dm és a Papetri Paperworks közösen megálmodott projektje a dm Life Book már idén is nagyon nagy sikernek örvendett, ezért szerintem sokunk nagy örömére idén kiadták a dm Life Book 2017-es kiadását is. Az új Life Book-ot November 3.-tól (azaz tegnaptól) vásárolhattuk meg országosan az összes dm üzletben. Tavaly sajnos lemaradtam róla, és a vele járó élményről amit ez a kis könyvecske nyújt, viszont idén azon szerencsések közé tartozom, akik már az első nap magukénak tudhatják eme kis csoda könyvecskék egyikét (esetleg több példányát :)).
Az pedig, hogy belülről mit rejt ez a kis szépség, az pedig a poszt további részéből kiderül.. :)
A Life Book országszerte az összes dm üzletében kiváltható November 3.-tól, 100 Active Beauty pont+ 990.-ért. Ismét a Papetri Paperworks képei/illusztrációi találhatóak meg a kis noteszünkben.
Az idei kiadás különlegessége az, hogy az összes kiadott Life Book-ot különféle dizájn díszíti külsőleg, így mindenki megtalálhatja a magának megfelelő naplót. Akik a tavalyi kiadásban csalódtak a hiányzó névnapok, illetve dátumozás miatt, és a Life Book méretével sem voltak elégedettek, nekik üzenném, hogy az idei kiadás nem csak kisebb, de a dátumozás és a névnapok feliratozása az idei kiadásból nem maradtak ki. :)


A biztonság és a sértetlenség kedvéért, az idei kiadást is lefóliázott dobozkában kapjuk kézhez, így az átlátszó fólia nem csak védi a noteszt, de jól látható a színes borító is, így kedvünkre válogathatunk a szebbnél szebb Book-ok közül, ezáltal nem lesz meglepetés a végeredmény.
A doboz hátulján pár borító dizájn megtalálható, illetve pár tudnivaló a notesszel kapcsolatban.
Ami nagyon szimpatikus hogy méretét tekintve nagyon táskabarátra sikeredett (18x20 cm), illetve a kemény fedeles borító engem azonnal levett a lábamról, így nem kell mindig azon aggódjak, hogy a táskámban összegyűrődik, esetleg megrongálódik a noteszem.


A borítókat elnézve, és így, hogy már a belsejét is volt szerencsém végig lapozni, rájöttem, hogy a Papetrit a földünk élővilága inspirálta a tervezésnél, elkészítésnél. Szerintem sokunk nevében mondhatom, hogy gyönyörű munkát végeztek, és szinte mindenkit levett a lábáról az idei dizájn. Az én általam választott notesz borítója a kékes zöld színvilágot képviseli, ami szitakötőkkel van díszítve. Nem csak a színek miatt esett rá a választásom, de ezek a kis cuki szitakötők szerintem nagy harmóniában állnak a háttérszínekkel.
A Life Book-hoz tartozik egy nagyon aranyos, a noteszhez teljesen passzoló kis könyvjelző, amin pár post it is megtalálható. Szerintem ötletes dolog volt a post it-ek mellékelése, hiszen a mai világban szinte már nincs olyan ember aki ne használná ezeket a mindennapokban.


Az idei Life Book belseje sok mindenki fantáziáját megmozgatta. Rengetegen kíváncsian várták, kérdezték milyen tartalommal bíz idén a dm notesze. A belső tartalom számomra elég összeszedett, és jól kigondolt lett, és ahogy hallottam a tavalyihoz képest pontosabb is lett a tervező része.
A borítót kinyitva, első oldalon egy kedves kis kocka tárul elénk, melyben személyes adatainkkal láthatjuk el a Book-ot. Következő két oldalon a céljaink, és az utazási terveinket írhatjuk be, amit követ egy 2017-es és egy 2018-as összegző naptár.



A nagyobb kategóriákat a belső elválasztók tudják elhatárolni egymástól, megkönnyítve ezzel a mi dolgunkat is, hogy ne keveredjünk bele a saját noteszünkbe. Az elválasztókat is csodás színes illusztrációk borítják, amiket ha meglátunk tuti jobb kedvre derülünk tőlük.



A havi tervező rubrikás elrendezésű lett, és egy oldalon egy hónap kapott helyet. A rubrikák számmal, és a napok betűivel vannak ellátva. Szerintem a fontosabb dolgokat különféle jelzésekkel (esetleg matricákkal) szuperül tudjuk jelezni magunknak. A tervező különlegessége, hogy a lapokat a hónapnak (évszaknak) megfelelő illusztrációval látták el. A heti tervező már kicsit tágasabb az írás szempontjából. Elosztását tekintve bal oldalon felül az év adott hete kapott helyet, míg a napokhoz tartozó rubrika tágasabb, így bőven van hely a beíráshoz. A heti tervező jobb oldalán Tavaly sokaknak nem tetszett, hogy nincs beszámozva, és nincsenek a névnapok illetve jeles ünnepek feltüntetve, ennek örömére az idei tervezőben már ez is helyt kapott, így már nem nekünk kell külön beírni ezeket is. A heti tervezőben is ugyanúgy évszakoknak megfelelő ábrák, és színek díszítik a lapokat, ami igazán feldobja a noteszt.



A felnőtt színezők napjaink nagy kedvenceivé váltak, így természetesen ezt sem hagyták ki az idei kiadásból. A 2017-es Life Book-ban három oldal található, ami arra vár, hogy fantáziánk, elképzeléseink szerint kiszínezzük azt. Igazán jó ötlet volt a tervezőktől ezt belerakni a Book-ba, ugyanis ezzel még személyre szabottabbá tudjuk tenni saját kis noteszünket, hisz mindenki a saját elképzelése szerint színezheti ki az erre a célra kialakított három oldalt.


A hasznos fülecske alatt fontos információkat jegyezhetünk bele. Ezen kívül, ami helyet kapott ezalatt a fülecske alatt, az a mérőóraállások havi szintű lebontása, és pár darab órarend (ami nekem inkább a munka és az edzésem tervét fogja magába foglalni suli hiánya miatt :)) valamint egy egész éves, havi bontású pénzügyi tervező, és pár oldal a legjobb recepteknek. 


Az utolsó fülecske a Jegyzeteim nevet kapta, amelyben fele-fele arányban kaptunk vonalas, illetve sima üres lapokat, amiket alul apró kis édes ábrák díszítenek, hogy ne legyenek teljesen üresek ezek az oldalak sem. Az ábrák elég kicsik, és nem lógnak bele az író felületbe, ami számomra egy pozitív dolog. A notesz végén kaptunk egy kis kis mappácska, ami szintén hasznos része a naplónknak, mivel ebbe mindenféle kis papírt és bármi fontosat belepakolhatunk, így nem kallódhat el a táskánkban. A Life Book belső hátsó oldalán a Papetri bemutatását láthatjuk, ahol az ő elérhetőségük található, valamint pár illusztráció még pluszba tőlük.

Azért van pár dolog, ami nekem az ideiből hiányzik, ami a tavalyiban megtalálható volt. A tavalyi kiadásban voltak matricák, fontos telefonszámok, nyitva tartási valamint rendelési idők, bevásárló lista, és fontos teendő fülek, amik idén valamiért kimaradtak. Igazság szerint én hiányolom a matricákat, és a fontos telefonszámok-nyitva tartási és rendelési idők oldalakat belőle, mert az igazán hasznos volt az előzőbe, de sebaj majd keresünk ezeknek máshol helyet.

Összességében, egy nagyon szuper, színes és egyedi határidőnapló lett, sok sok hasznosabbnál hasznosabb oldalakkal, és rengeteg üres hellyel, valamint két szuper praktikus naptárrésszel, ahová bőven elfér minden kisebb- nagyobb feljegyzésünk. A Papetrinek ezúton üzenném, hogy csodálatra méltó munkát végeztek, hisz ez a rengeteg szebbnél szebb illusztráció ami díszíti a Life Book-ot egyenesen lenyűgöző. Engem személy szerint a témájával már eleve megfogtak, és bátran mondhatom hogy másokat is, hisz ki ne szeretné a természetet?! A dm-nek pedig köszönjük hogy idén is összehozták ezt a szuper kis csodát, és külön kiemelném, hogy köszönjük a dm-nek, hogy így figyel a visszajelzéseinkre, és a tavalyihoz képest egy sokkal jobb Life Book-ot hoztak össze nekünk idén.

Ha titeket is lenyűgözött, esetleg felkeltette érdeklődéseket a dm Life Book-ja, akkor November 3.-tól megvásárolhatjátok a dm összes üzletében 100 pont+ 990.- ért. Szerintem akinek elnyerte tetszését, ne habozzon túl sokat, hogy megveszi-e vagy sem, mert könnyen úgy járhat mint én tavaly, és lemarad erről az egyedi kis csodáról.

Van már közületek valaki, aki megvásárolta az idei kiadásukat? Ha igen hogy tetszett? :) Ha gondoljátok osszátok meg velem a tapasztalataitokat, akár itt kommentben, akár a blog Facebook oldalán.
Szép napot nektek! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése